GENEL HUKUKİcra İflas Hukuku

İFLASIN ERTELENMESİ HANGİ KANUNLARDA DÜZENLENMİŞTİR?

Mevzuat-12

İFLASIN ERTELENMESİ HANGİ KANUNLARDA DÜZENLENMİŞTİR?

6102 Sayılı Türk Ticaret Kanununun 377’inci maddesi” Yönetim Kurulu veya herhangi alacaklı yeni nakit sermaye konulması dâhil nesnel ve gerçek kaynakları ve önlemleri gösteren bir iyileştirme projesini mahkemeye sunarak iflasın ertelenmesini isteyebilir. Bu halde İcra İflas Kanunun 179 ila 179/b maddeleri uygulanır.” Diyerek; doğrudan İcra İflas Kanuna atıfta bulunmuş atıfta bulunulan Kanun Maddesi aşağıya alınmıştır.

İcra ve İflas Kanununun (İİK) 179’uncu maddesine gönderme yapılmıştır. 179’uncu madde hükmü, Sermaye şirketleri ile kooperatiflerin borçlarının aktifinden fazla olduğu idare ve temsil ile vazifelendirilmiş kimseler veya şirket ya da kooperatif tasfiye halinde ise tasfiye memurları veya bir alacaklı tarafından beyan ve mahkemece tespit edilirse, önceden takibe hacet kalmaksızın bunların iflasına karar verilir. Şu kadar ki, idare ve temsil ile vazifelendirilmiş kimseler ya da alacaklılardan biri, şirket veya kooperatifin mali durumunun iyileştirilmesinin mümkün olduğuna dair bir iyileştirme projesini mahkemeye sunarak iflasın ertelenmesini isteyebilir. Mahkeme projeyi ciddi ve inandırıcı bulursa, iflasın ertelenmesine karar verir. İyileştirme projesinin ciddi ve inandırıcı olduğunu gösteren bilgi ve belgelerin de mahkemeye sunulması zorunludur. Mahkeme, gerekli görürse idare ve temsille vazifelendirilmiş kimseleri ve alacaklıları dinleyebilir. İflasın ertelenmesi talepleri öncelikle ve ivedilikle sonuçlandırılır.”  Şeklindedir. Buradan hareketle İflasın Ertelenmesi ile ilgili yasal düzenlemeler yukarıda belirtil Türk Ticaret Kanunu, Kooperatifler Kanunu ve İcra İflas Kanunlarında düzenlenmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.