Nakil Yoluyla Atama Nedir? Kimler Nakil Yoluyla Atanabilir?
Nakil yoluyla atama nedir? Nakil yoluyla atama ne demektir? Kurumlar arası nakil yoluyla atama hakkında detaylı bilgi haberimiz devamında yer almaktadır.
bir memuriyet kadrosuna atanmasının bir yolu da nakil yolu ile atamadır. Nakil yoluyla atama bir devlet kurumunda hali hazırda çalışmakta olan personelin, uygun başka bir kadroya geçiş yapmasına denilmektedir.
Devlet memurlarının naklen atanmaları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 74 ve 76. Maddelerinde düzenlenmiştir. 657 sayılı kanunun 74. maddesinde memurların bir kurumdan diğerine nakilleri düzenlenmiştir. Buna göre; Memurların 657’ye tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatıyla kazanılmış hak dereceleri ile üzerinden veya 68. maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür. Kazanılmış hak derecelerinin altındaki derecelere atanabilmeleri için ise atanacakları kadro derecesi ile kazanılmış hak dereceleri arasındaki farkın 3 dereceden çok olmaması ve memurların isteği de şarttır.
Aşağı dereceye atananların 68. maddede yazılı süre kaydı aranmaksızın eski derecelerine tekrar atanmaları caizdir. 13.12.1960 tarihli ve 160 sayılı kanunun 4. maddesi kapsamına giren kurumlarla (217 sayılı KHK’nın 2. maddesi kapsamı) bu kanuna tabi kurumlar arasındaki nakillerde de yukarıdaki hükümler uygulanır.
kaynak:http://www.devlette.com