Skip to content
Pazartesi, Ocak 11, 2021
En güncel:
  • KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU’NUN GETİRDİKLERİ
  • Taşınır Mal İşlemleri Nedir? Taşınır Mallarda Özellik Gösteren Durumlar Nelerdir?
  • Kısmi Teklif Nedir? Kısmi Teklif Nasıl Verilir?
  • Eurobondlar Nasıl Vergilendirilir?
  • Maliyet Hesaplama Sistemleri

Kamu Finans

Kamunun Finans Haberleri Merkezi

KAMU

  • Kamu İhale Kurul Kararları
  • Kamu Mali Yönetim
  • Kamu Mali Yönetimi Yargı Kararı
  • Kamu Zararı/Sorumlular

  • KAMU İHALE MEVZUATI
  • MALİYE MEVZUATI
  • KARİYER
  • VERGİ MEVZUATI
  • SOSYAL GÜVENLİK
  • FİNANSAL MUHASEBE
  • İDARE HUKUKU
  • GENEL HUKUK
  • YATIRIM&FİNANS
  • TEFTİŞ&DENETİM
  • YAZARLAR
VERGİ MEVZUATI Gelir/Kurumlar Vergisi GÜNCEL HABERLER 

Geçici Vergilere Dava Açılırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

10 Ocak 2021 admin 0 yorum geçici vergi, peşin vergi

 

geçici vergi nedir ile ilgili görsel sonucu
Geçici vergi, gerçek usulde vergilendirilen ticari kazanç sahipleri ile serbest meslek erbabı ve kurumlar vergisi mükelleflerinin cari vergilendirme döneminin gelir ve kurumlar vergisine mahsuben üçer aylık kazançları üzerinden hesaplanarak ödenen bir peşin vergi uygulamasıdır.

 

Geçici Vergi halk arasında peşin vergi olarak da bilinir. Teknik tanımını yapacak olursak; ticari kazanç sahipleri ( basit usulde vergilendirilenler hariç), serbest meslek erbabı ve kurumlar vergisi mükelleflerinin cari vergilendirme dönemlerinin Gelir ve Kurumlar Vergisi’ne mahsuben üçer aylık kazançları üzerinden hesaplanarak ödenen bir peşin vergi uygulamasıdır.

Daha pratik bir tanımlama ile Geçici Vergi, Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi için tüm yılın kar/zarar hesaplamalarının tek seferde yapılması beklenmeden üçer aylık dönemlerde elde edilen kazancın vergisinin önden tahsil edilmesi amacıyla getirilmiştir. Bu nedenle peşin vergi olarak bilinir.

Kimler Geçici Vergi Öder?

Geçici Vergi kazancınız üzerinden ödeyeceğiniz verginin sizden üçer aylık dönemlerde parça parça tahsil edilmesidir. Yani Gelir/Kurumlar Vergisi dışında ayrıca ödenen bir vergi değildir. Ödediğiniz Geçici Vergiler yıl sonunda Gelir Vergisi mükellefi iseniz takip eden yılın Mart ayında vereceğiniz Gelir Vergisi Beyannamesi’nden, Kurumlar Vergisi mükellefi iseniz takip eden yılın Nisan ayında vereceğiniz Kurumlar Vergisi Beyannamesi’nden mahsup edilir.

Geçici Vergi Oranları Nedir?

Gelir Vergisi mükellefleri için Geçici Vergi oranı %15, Kurumlar Vergisi mükellefleri için ise %20’dir. Üçer aylık dönemlerde kar/zarar durumu kümülatif olarak (yıl başından ilgili dönemin sonuna kadar) hesaplanır ve bir önceki dönem hesaplanan Geçici Vergi tutarı beyannamede düşülür, böylece sadece bir önceki döneme ilave olarak elde edilen kar üzerinden vergi tahakkuk eder.

Geçici Vergi Beyannamesi

Her vergi türünde olduğu gibi geçici verginin de beyan edilmesi gerekir. Mükelleflerin durumlarına göre geçici vergi beyannamelerine aşağıdaki belgeleri de eklemeleri gerekir:

  • Kurumlar vergisi mükellefleri ve bilanço defteri tutan mükelleflerin gelir tablosu eklemesi gerekir.
  • <href=”https: www.parasut.com=”” blog=”” isletme-defteri-nedir”=””>İşletme defteri tutmakla yükümlü mükelleflerin beyannamelerine hesap özeti eklemeleri gerekir. </href=”https:>
  • Serbest meslek kazanç defteri tutan mükelleflerin ise beyannamelerine serbest meslek kazancı bildirimi eklemeleri gerekir.

Geçici Vergi Beyanname Verme ve Ödeme Zamanı

Geçici Vergi beyannameleri, ilgili 3 aylık hesap döneminin bitimini takip eden 2. ayın 17. gününe kadar verilir ve ödenir. Örnek olarak Ocak-Şubat-Mart dönemine ait olan Geçici Vergi 14 Mayıs akşamına kadar verilir ve 17 Mayıs akşamına kadar ödenir.

Geçici Vergi Nasıl Hesaplanır?

Uygulama örnekleri ile Geçici Vergi’nin nasıl hesaplanacağını inceleyelim. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Geçici Vergi kümülatif olarak hesaplanıp, önceki dönemde hesaplanan Geçici Vergi tutarları düşülür, böylece sadece son dönemde ilave elde edilen gelir vergilendirilmiş olur. Daha pratik olması için örneklerimizde 3 aylık dönemlerin karlarını ayrı ayrı göstereceğiz.

Örnek 1
Gelir Vergisi mükellefi olan Bay A’nın 2020 yılı içerisinde elde ettiği karlar dönemler itibarıyla aşağıdaki gibidir:

Ocak-Şubat-Mart -> 1500 TL
Nisan-Mayıs-Haziran -> 2000 TL
Temmuz-Ağustos-Eylül -> 1500 TL
Ekim-Kasım- Aralık -> 2500 TL

Geçici Vergi uygulaması olmasaydı, Bay A yıl içerisinde elde ettiği toplam kazanç üzerinden (7.500 TL) Mart ayında Gelir Vergisi Beyannamesi verecek ve 1125 TL Gelir Vergisi ödeyecekti. Ancak Geçici Gelir Vergisi uygulaması ile Bay A, her 3 aylık dönem için ayrı ayrı kar beyan edecek ve bu 4 beyanda ödediği tutarları Mart ayı Yıllık Gelir Vergisi beyanında mahsup edecektir.

Ocak-Şubat-Mart -> 1500 TL Kar – 225 TL Ödenmesi Gereken Geçici Gelir Vergisi
Nisan-Mayıs- Haziran -> 2000 TL Kar – 300 TL Ödenmesi Gereken Geçici Gelir Vergisi
Temmuz-Ağustos- Eylül -> 1500 TL Kar – 225 TL Ödenmesi Gereken Geçici Gelir Vergisi
Ekim-Kasım- Aralık -> 2500 TL Kar – 375 TL Ödenmesi Gereken Geçici Gelir Vergisi

Bay A’nın tüm yıl toplam elde ettiği toplam kazanç 7500 TL ‘dir. İlk vergi dilimine tekabül etmekte ve %15 Gelir Vergisi oranına göre Gelir Vergisi hesaplanacaktır.

7500 TL Yıllık Kar x 0,15 = 1125 TL Gelir Vergisi tahakkuk edecektir. Bay A daha önce Geçici Vergi dönemlerinde 225 TL+ 300 TL+ 225 TL+ 375 TL = 1125 TL yıl içerisinde parça parça hesaplayıp, beyan ettiği ve ödediği için yıl sonunda herhangi bir vergi ödemesi oluşmayacaktır. Geçici Vergi ödendiği taktirde Yıllık Gelir Vergisi’nden mahsup edilir, ödenmeyen Geçici Vergiler yıllık Gelir Vergisi beyannamesinden düşülmez ve ödenmediği süre için gecikme zammı uygulanır.

Örnekten de anlaşılacağı üzere Geçici Vergi ilave bir vergi yükü değildir, kamunun Gelir ve Kurumlar Vergisinde ileride alacağı vergiyi önden hesaplatıp tahsil etmesine dayanır.

Gelir Vergisi için Gelir arttıkça Gelir Vergisi oranları arttığından Mart ayında verilen yıllık beyannamede %15 diliminin üzerinde kazanç elde edildiği durumlarda ödenen Geçici Vergiler mahsup edildikten sonra kalan kısım için bir ödeme oluşacaktır. Buna benzer bir durumu örnek ile açıklayalım:

Örnek 2

Bay B’nin üçer aylık dönemler itibariyle elde ettiği kazançlar ve hesaplanan Geçici Vergi tutarları aşağıdaki gibidir.

Ocak-Şubat-Mart -> 4500 TL Kar – 675 TL Ödenmesi Gereken Geçici Gelir Vergisi
Nisan-Mayıs- Haziran -> 4500 TL Kar – 675 TL Ödenmesi Gereken Geçici Gelir Vergisi
Temmuz-Ağustos- Eylül -> 9000 TL Kar – 1350 TL Ödenmesi Gereken Geçici Gelir Vergisi
Ekim-Kasım- Aralık -> 12000 TL Kar – 1800 TL Ödenmesi Gereken Geçici Gelir Vergisi

Yıl içerisinde toplam 4500 TL Geçici Gelir Vergisi hesaplanmıştır. Yıl içerisinde toplam elde ettiği kar 30.000 TL olan Bay A Mart ayında Gelir Vergisini beyan ettiğinde 22.000 TL’ye kadar olan kazançları için %15, 22.000TL üzerindeki kazançları %20 olan Gelir Vergisi dilimine tekabül edeceğinden 30.000 TL için ödemesi gereken Gelir Vergisi 4700 TL olacaktır. Bay B yıl içerisinde ödediği 4500 TL’yi mahsup ederek Mart ayında vereceği Gelir Vergisi beyannamesinden kendisine 200 TL ödeme çıkacaktır ( 5700- 4500 TL).

Örnek 3

ABC Limited Şirketi’nin B’nin üçer aylık dönemler itibariyle elde ettiği kazançlar ve hesaplanan Geçici Vergi tutarları aşağıdaki gibidir.

Ocak-Şubat-Mart -> 12000 TL Kar – 2400 TL Ödenmesi Gereken Geçici Gelir Vergisi
Nisan-Mayıs- Haziran -> 10000TL Kar – 2000TL Ödenmesi Gereken Geçici Gelir Vergisi
Temmuz-Ağustos- Eylül -> 8000 TL Kar – 1600 TL Ödenmesi Gereken Geçici Gelir Vergisi
Ekim-Kasım- Aralık -> 5000 TL Kar – 1000 TL Ödenmesi Gereken Geçici Gelir Vergisi

ABC Limited Şirketi 4 Geçici Vergi tahakkukunu ödediği taktirde yıl sonunda bu ödediği tutarları Kurumlar Vergisi hesaplamasında mahsup edebilecektir.

Yıllık toplam karı 35.000 TL olan ABC Limited Şirketi’nin ödemesi gereken Kurumlar Vergisi 7700 TL’dir ( 35000 x 0,2 ). Yıl içerisinde tahakkuk eden tüm Geçici Kurumlar Vergisi tahakkuklarını ödediği taktirde ABC Limited Şirketine takip eden yılın Nisan ayında verdiği Kurumlar Vergisi beyannamesinde ödeme çıkmayacaktır.

2400+2000+1600+1000= 7000 TL. 35.000TL x 0,2 = 7000 TL.

Kurumlar Vergisi beyannamesinde ödemesi gereken tutar: 7000 TL-7000 TL= 0 TL

Geçici Vergi Hesaplamasını Kim Yapar?

Geçici vergi hesaplaması mali müşavirler tarafından yapılarak mükelleflere iletilir. Yine de ödeme ihtimaliniz olan geçici vergi tutarını hesaplamak için gelir gider takibinizi düzenli tutmanız gerekir.

Günlük koşturmanız içerisinde bu zorlu bir görev olsa da Paraşüt ile gelir giderlerinizi düzenli takip etmeniz ve karlılık oranınızı istediğiniz an görmeniz mümkün. Tek yapmanız gereken Paraşüt’ü 14 gün ücretsiz denemek ve memnun kalırsanız aboneliğinizi başlatmak!

 

 

Geçicilere dava açarken;

1- Resen tarh edilen geçici asıllarını dava etmeyin mahsup dönemi geçmiştir,
2- Bağlı olduğu gelir/kurumlarla dava edin,
3- Bir takvim yılını tek dilekçede dava edin,
4- Gelir/kurumlar raporundaki itirazları yazın,

Not: Geçicilere üç kat ceza kesilemez.

 

Geçici vergi en kısa tabiri ile bir peşin vergi uygulamasıdır. Gerçek usulde vergilendirilen ticari gelir sahipleri , serbest meslek erbabı ve kurumlar vergisi mükellefleri, cari vergilendirme döneminin gelir ve kurumlar vergisi olarak üçer aylık kazançları üzerinden hesaplanarak ödenir.

Geçici Vergi Oranları

Kurumlar vergisi mükellefleri için geçici vergi oranı %20, gelir vergisi mükellefleri içinse %15’tir. Her üç aylık dönemde kar ve zarar durumları yeni yılın ilk zamanlarından yıl sonuna kadar olan süreci de kapsayarak hesaplanır. Bir önceki dönem hesaplanan geçici vergi tutarı ise beyannamede düşülür.Ödeme süreci ise ilgili üç ayın ardından takip eden 2. ayın 14 ile 17’si arasındadır.

Geçici Vergi Nasıl Hesaplanır ?

Kurumlar vergisi mükellefleri %20, gelir vergisi mükelleflerinin de %15 oranında geçici vergi ödemesi hesabı şöyle yapılır:

Dönemin her üç aylık kazançlarına, gelir vergisi tarifesinin ilk diliminde yer alan oran uygulanarak hesaplanır.

Geçici Vergi Beyannamesi Nedir ? Kimler Vermek Zorundadır ?

  • Kurumlar Vergisi Mükellefleri
  • Ticari Kazanç Sahipleri
  • Serbest Meslek Kazanç Sahipleri

Kimler Geçici Vergi Ödemez ?

Kurumlar vergisi mükellefleri: Tasfiye halinde ve tasfiye dönemlerinde

Gelir vergisi mükellefleri: Basit usulde vergilendiriliyorlarsa

İnşaat ve onarma işi yapanlar: Yıllara sari olduğu durumda

Serbest meslek erbabı kişiler: Kazançları vergiden istisna edilenler ile

Menkul ve gayrimenkul sermaye sermaye iradı sahipleri ve noterlik görevini ifa ile mükellef olan kişiler ödemez.

Geçici Vergi Eksik Beyan Edilirse Ne Yapılır?

Eksik beyan edilen ve geçmiş dönemlere ait bir verginin %10’u aşması durumu tespit edildiğinde, bu kısım için ikmalen geçici vergi tarh edilmektedir. %10’luk yanılma payının beyan edilmesi gereken geçici vergi matrahı üzerinden hesaplanması gerekir. Verilen geçici vergi beyannamesinde matrah beyan etmeyen mükellefler için beyan edilmesi gereken vergi matrahının % 10’u kadar bir yanılma payı söz konusu olacaktır.

Dönemleri, Beyan ve Ödeme Zamanları Nelerdir ? 

  1. Dönem ( Ocak, Şubat, Mart ) 14 Mayıs akşamına kadar beyan edilir. 17 Mayıs akşamına kadar ödenir.
  2. Dönem ( Nisan, Mayıs, Haziran ) 14 Ağustos akşamına kadar beyan edilir. 17 Ağustos akşamına kadar ödenir.
  3. Dönem ( Temmuz, Ağustos, Eylül ) 14 Kasım akşamına kadar beyan edilir. 17 Kasım akşamına kadar ödenir.
  4. Dönem ( Ekim, Kasım, Aralık ) 14 Şubat akşamına kadar beyan edilir. 17 Şubat akşamına kadar ödenir.

  • Berat Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gereken HususlarBerat Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
  • Malzemeli Yemek Hizmeti Alım İhalesinde Dikkat Edilmesi Gereken HususlarMalzemeli Yemek Hizmeti Alım İhalesinde Dikkat…
  • Kıdem Tazminatı Hesaplarken Dikkat Edilmesi Gereken HususlarKıdem Tazminatı Hesaplarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
  • Vergi ve Ceza Tebligatlarında Dikkat Edilmesi Gereken HususlarVergi ve Ceza Tebligatlarında Dikkat Edilmesi…
  • Diş Çekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gereken HususlarDiş Çekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
  • Vekalet Atamalarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?Vekalet Atamalarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar…
  • ← Enerji Tasarrufu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (16.08.2019)
  • 6770 Sayılı Sicil Affı Kanunu Kabul Edildi…. →

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Moratoryum Nedir? Moratoryum-Konkordato Farkı Nedir?
LIFE STYLE 

Moratoryum Nedir? Moratoryum-Konkordato Farkı Nedir?

13 Aralık 2020 admin 0

Moratoryum: Konsolidasyonun dış borçlar için uygulanan şekli olarak tanımlanabilir. Vadesi gelen dış borçlarını ödemek için kaynak bulamayan devletler, moratoryum ilan

HGS Kaçak Geçiş Nerde Ödenir?
LIFE STYLE 

HGS Kaçak Geçiş Nerde Ödenir?

10 Aralık 2020 admin 0
Mortgage (Tutsat) Sistemi Nedir? Mortgage (Tutsat) Sistemi Nasıl Uygulanır?
LIFE STYLE 

Mortgage (Tutsat) Sistemi Nedir? Mortgage (Tutsat) Sistemi Nasıl Uygulanır?

10 Aralık 2020 admin 0
2020-2021 Köprü Otoyol Geçiş Ücreti…Detaylı Liste
LIFE STYLE 

2020-2021 Köprü Otoyol Geçiş Ücreti…Detaylı Liste

10 Aralık 2020 admin 0
2021 Harç Ücreti Ehliyet, Tapu, Yurt Dışından Telefon Laptop Getirme ve Pasaport Harcı
GÜNCEL HABERLER LIFE STYLE Öne Çıkan Haberler 

2021 Harç Ücreti Ehliyet, Tapu, Yurt Dışından Telefon Laptop Getirme ve Pasaport Harcı

9 Aralık 2020 admin 0
Meneviş Nedir? Meneviş Ne İşe Yarar? Meneviş Nasıl Yapılır?
LIFE STYLE 

Meneviş Nedir? Meneviş Ne İşe Yarar? Meneviş Nasıl Yapılır?

9 Aralık 2020 admin 0
Hande Sümertaş Kimdir? Hande Sümertaş Nasıl Meşhur Oldu?
LIFE STYLE 

Hande Sümertaş Kimdir? Hande Sümertaş Nasıl Meşhur Oldu?

9 Aralık 20209 Aralık 2020 admin 0
Sahte Para Gerçek Paradan Nasıl Ayırd Edilir?
LIFE STYLE 

Sahte Para Gerçek Paradan Nasıl Ayırd Edilir?

9 Aralık 20209 Aralık 2020 admin 0
LIFE STYLE 

Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı

9 Aralık 20209 Aralık 2020 admin 0
2021 En Güzel Yıllık Yazıları
LIFE STYLE 

2021 En Güzel Yıllık Yazıları

9 Aralık 20209 Aralık 2020 admin 0
Araç Hasar Kaydı Nasıl Sorgulanır?
LIFE STYLE 

Araç Hasar Kaydı Nasıl Sorgulanır?

9 Aralık 20209 Aralık 2020 admin 0
2021 Popüler Kız İsimleri
LIFE STYLE 

2021 Popüler Kız İsimleri

9 Aralık 20209 Aralık 2020 admin 0
Zenginler Hangi Marka Cep Telefonu Kullanıyor?
LIFE STYLE 

Zenginler Hangi Marka Cep Telefonu Kullanıyor?

9 Aralık 20209 Aralık 2020 admin 0
Kış Lastiği Nedir? Kimler Kış Lastiği Kullanmak Zorunda?
LIFE STYLE 

Kış Lastiği Nedir? Kimler Kış Lastiği Kullanmak Zorunda?

9 Aralık 2020 admin 0
Plakada Değişiklik Yapmanın Cezası Nedir
LIFE STYLE 

Plakada Değişiklik Yapmanın Cezası Nedir

8 Aralık 2020 admin 0
Memur internet sitesinden para kazanabilir mi?
LIFE STYLE 

Memur internet sitesinden para kazanabilir mi?

8 Aralık 2020 admin 0
Çeyiz Hesabı Nedir? Çeyiz Hesabı Ne İşe Yarar?
LIFE STYLE 

Çeyiz Hesabı Nedir? Çeyiz Hesabı Ne İşe Yarar?

8 Aralık 2020 admin 0
OYMA BAĞLAMA VE YAPRAK (ÇEMBER) BAĞLAMA FARKI NEDİR?
LIFE STYLE 

OYMA BAĞLAMA VE YAPRAK (ÇEMBER) BAĞLAMA FARKI NEDİR?

8 Aralık 20208 Aralık 2020 admin 0
Sıcak Yemek Buzdolabına Konur mu?
LIFE STYLE 

Sıcak Yemek Buzdolabına Konur mu?

8 Aralık 20208 Aralık 2020 admin 0
Cumhuriyet Altını ile Tam Altın Arasındaki Farklar Neler?
LIFE STYLE 

Cumhuriyet Altını ile Tam Altın Arasındaki Farklar Neler?

8 Aralık 20208 Aralık 2020 admin 0

FİNANS GÜNDEM

Defaten Ne Demek? Defaten Ödeme Ne Anlama Geliyor…
Finans Gündem GÜNCEL HABERLER 

Defaten Ne Demek? Defaten Ödeme Ne Anlama Geliyor…

10 Aralık 2020 admin 0

    Defaten ödeme ne demek? Defaten ödeme nasıl yapılır? Defaten ödeme nedi?? Defaten ödeme nasıl yapılır? sorularının cevabı haberimizde.

Vergi Mükellefiyetinin Resen Terkini (Sonlandırılması) Nedir?
Finans Gündem GÜNCEL HABERLER Öne Çıkan Haberler 

Vergi Mükellefiyetinin Resen Terkini (Sonlandırılması) Nedir?

10 Aralık 2020 admin 0
Lojman Tahsisinin Vergisel Boyutu
Finans Gündem GÜNCEL HABERLER MALİYE MEVZUATI Milli Emlak Mevzuatı VERGİ MEVZUATI 

Lojman Tahsisinin Vergisel Boyutu

16 Kasım 2020 admin 0
Memur Olma 2020 Yaş Sınırı Nedir (40-45?)
GÜNCEL HABERLER Devlet Memuru Finans Gündem KARİYER 

Memur Olma 2020 Yaş Sınırı Nedir (40-45?)

11 Kasım 2020 admin 0
Merkez Bankası Ne İş Yapar?
GÜNCEL HABERLER Faiz/Banka/Kredi/Sigorta Finans Gündem Öne Çıkan Haberler YATIRIM&FİNANS 

Merkez Bankası Ne İş Yapar?

9 Kasım 2020 admin 0
Resmi Yazışma Kuralları Nelerdir?
Finans Gündem GÜNCEL HABERLER İDARE HUKUKU Yönetim Hukuku 

Resmi Yazışma Kuralları Nelerdir?

9 Kasım 20209 Kasım 2020 admin 0
Elektronik Faturada Red Süresi Ne Kadardır?
Finans Gündem GÜNCEL HABERLER Özelge VERGİ MEVZUATI 

Elektronik Faturada Red Süresi Ne Kadardır?

9 Kasım 20209 Kasım 2020 admin 0
Kasım 2020 Mali Takvimi…Kasım 2020 Vergi Vade Tarihleri
GÜNCEL HABERLER Finans Gündem VERGİ MEVZUATI Vergi Usul Kanunu 

Kasım 2020 Mali Takvimi…Kasım 2020 Vergi Vade Tarihleri

7 Kasım 2020 admin 0

GÜNCEL HABERLER

Defaten Ne Demek? Defaten Ödeme Ne Anlama Geliyor…
Finans Gündem GÜNCEL HABERLER 

Defaten Ne Demek? Defaten Ödeme Ne Anlama Geliyor…

10 Aralık 2020 admin 0

    Defaten ödeme ne demek? Defaten ödeme nasıl yapılır? Defaten ödeme nedi?? Defaten ödeme nasıl yapılır? sorularının cevabı haberimizde.

Vergi Mükellefiyetinin Resen Terkini (Sonlandırılması) Nedir?
Finans Gündem GÜNCEL HABERLER Öne Çıkan Haberler 

Vergi Mükellefiyetinin Resen Terkini (Sonlandırılması) Nedir?

10 Aralık 2020 admin 0
Lojman Tahsisinin Vergisel Boyutu
Finans Gündem GÜNCEL HABERLER MALİYE MEVZUATI Milli Emlak Mevzuatı VERGİ MEVZUATI 

Lojman Tahsisinin Vergisel Boyutu

16 Kasım 2020 admin 0
Memur Olma 2020 Yaş Sınırı Nedir (40-45?)
GÜNCEL HABERLER Devlet Memuru Finans Gündem KARİYER 

Memur Olma 2020 Yaş Sınırı Nedir (40-45?)

11 Kasım 2020 admin 0
Merkez Bankası Ne İş Yapar?
GÜNCEL HABERLER Faiz/Banka/Kredi/Sigorta Finans Gündem Öne Çıkan Haberler YATIRIM&FİNANS 

Merkez Bankası Ne İş Yapar?

9 Kasım 2020 admin 0
Resmi Yazışma Kuralları Nelerdir?
Finans Gündem GÜNCEL HABERLER İDARE HUKUKU Yönetim Hukuku 

Resmi Yazışma Kuralları Nelerdir?

9 Kasım 20209 Kasım 2020 admin 0
Elektronik Faturada Red Süresi Ne Kadardır?
Finans Gündem GÜNCEL HABERLER Özelge VERGİ MEVZUATI 

Elektronik Faturada Red Süresi Ne Kadardır?

9 Kasım 20209 Kasım 2020 admin 0
Kasım 2020 Mali Takvimi…Kasım 2020 Vergi Vade Tarihleri
GÜNCEL HABERLER Finans Gündem VERGİ MEVZUATI Vergi Usul Kanunu 

Kasım 2020 Mali Takvimi…Kasım 2020 Vergi Vade Tarihleri

7 Kasım 2020 admin 0

YAZARLAR

Dolar Krizinin Nedenleri Nedir?
GÜNCEL HABERLER YAZARLAR 

Dolar Krizinin Nedenleri Nedir?

24 Aralık 2020 admin 0

2008 yılında yaz aylarında ABD Savunma Bakanlığında bir seminer düzenlenmişti. Seminere çeşitli ülkelerden finans temsilcileri gazeteciler eski bürokratlar dahil geniş

Mormonlar Nedir? Mormonlar Kimdir-2
GÜNCEL HABERLER YAZARLAR 

Mormonlar Nedir? Mormonlar Kimdir-2

20 Aralık 2020 admin 1
GÜNCEL HABERLER YAZARLAR 

Lütfi ELVAN’ın Hazine ve Maliye Bakanı Olarak Atanması Ne Anlama Geliyor?

10 Kasım 2020 admin 0

Son Yorumlar

  • Elham Duası…Elham Duası Okunuşu ve Anlamı Nedir? için ali
  • Bira Nedir? Bira Nasıl Yapılır? için Elıf Barıs SEESE
  • Memurların Geçici Olarak Görevlendirilmesi ve Özellik Gösteren Durumlar için admin
  • Memurların Geçici Olarak Görevlendirilmesi ve Özellik Gösteren Durumlar için Hasan dürüst
  • Memurların Geçici Olarak Görevlendirilmesi ve Özellik Gösteren Durumlar için Hasan dürüst

BİZE ULAŞIN

  • İLETİŞİM
  • KÜNYE
Tüm hakları saklıdır © 2021 Kamu Finans.
Tema: ThemeGrill tarafından ColorMag. Altyapı WordPress.