4483 Sayılı KanunTEFTİŞ&DENETİM

4483 Sayılı Kanuna Göre Suça İştirak

Memur-10

İştirak halinde işlenen suçlarda ast memur üst memurla ve memur olmayan memurla aynı mahkemede yargılanacaktır. Birden fazla kurum ve kuruluş memurları (özellikle birden fazla Bakanlığın memur ve diğer kamu görevlileri tarafından kurulan komisyon veya kurul ve benzerlerinin) birlikte suç işlemeleri halinde ön incelemeye kimin yetkili olduğu, ortak bir ön incelemenin nasıl yapılacağı, itiraz mercii gibi konular açıklığa kavuşturulması gereken konulardandır.

Vekiller asillerin tabi olduğu usullere tabi olacaklardır.

Memurlar ve diğer kamu görevlileri haksız isnat ve iftiraya uğradıklarına inanıyorlarsa bulunanlar hakkında genel hükümlere göre tazminat davası açabilirler.

4 Aralık 1999 tarihinden önce MMHK hükümlerine göre başlatılmış bulunan işlemler için MMHK hükümleri uygulanacaktır. MMHK na göre bir işlemin başlamış olarak kabul edilebilmesi için en azından muhakkik tayin edilmiş olması gerekmektedir. Muhakkik tayininden sonraki bütün işlemler hakkında MMHK hükümleri uygulanmalı, örneğin henüz muhakkiklik onayı verilmemiş incelemesi yapılmakta olan işlemler hakkında 4483 sayılı bu Kanun hükümlerine göre hareket edilmelidir.

Kanun metninde kavramlara ilişkin bir düzenlemenin yapılmamış olmasını da ayrı bir eksiklik olarak kabul ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.