Devlet MemuruKARİYER

Kaçakçılığın Men ve Takibi İkramiyesi Kime Ödenir?

KAÇAKÇILIĞIN MEN VE TAKİBİ İKRAMİYESİ

 

-7.1.1932-1918 Kaçakçılığın  Men ve Takibine Dair Kanun (26.7.1983-2867/25 Kanunla değişik ) Md.60 (7.2.1990-3612/14 Kanunla değişik ) birinci fıkra üçüncü bendi.

-Kaçak eşya sahibi  yakalanmışsa kıymetinin % 50’si, sahipsiz olarak yakalanmışsa % 25’ı müsadır ve muhbirlere  ikramiye olarak ödenir.

-Ateşli  silahlar ve bıçaklar Kanunu 12.maddesine muhalefet suçlarından yakalanan silah ve mermiler için aynı şekilde tevziat yapılır.

-Uyuşturucu maddelerde, birim miktar için İçişleri  ve Maliye Bakanlığınca müştereken tespit edilecek sabit bir rakamın her yıl Bütçe Kanunlarında belirlenen ikramiye katsayısı ile  çarpımı sonucu bulunacak değerin, sahipli yakalananlarda tamamı, sahipsizler için  yarısı ikramiye olarak ödenir.

-Dağıtılacak ikramiyenin % 50’si muhbirlere , % 50’si müsadirlere verilir. İhbarsız yakalananlarda tamamı müsadirlere verilir.

-Müsadir ikramiyesi, kaçak eşyanın yakalanmasına bizzat ve fiilen katılan görevlilere ödenir.

-Müsadirlere verilecek ikramiyenin yıllık tutarı, ek göstergeler hariç birinci derece son kademe Devlet memuru aylığı brüt miktarının 20 katını geçemez.

-Ödenecek İkramiyeler vergi, resim ve harca tabi  değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.