GÜNCEL HABERLERİhale MevzuatıKAMU İHALE MEVZUATI

Fiyat Puanı Nedir? Fiyat Puanı Nasıl Hesaplanır?

Fiyat Puanı:“Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin belirlenmesinin; ihalede ekonomik açıdan en avantajlı teklif, fiyatla birlikte fiyat dışı unsurlar da dikkate alınarak belirleneceği hükme bağlanan ihalelerde, ekonomik açıdan en avantajlı teklifin belirlenmesi ilişkin yapılması gereken hesaplamalardan biri Fiyat Puanı hesaplamasıdır ve aşağıdaki şekilde hesaplanması gerekir……

A.1. Fiyat Puanı (FP) (60 PUAN)

Fiyat puanlaması 60 tam puan üzerinden yapılacaktır. Geçerli teklif veren istekliler arasında teklif edilen en düşük teklif fiyatı sahibi istekli 60  puan alacak olup, diğer isteklilere ait teklif puanları; FP = (Fmin / F) x 60 formülü ile hesaplanacaktır.

Hesap sonucu bulunan FP (Fiyat Puanı) değeri virgülden sonra en yakın iki ondalık basamaklı sayıya yuvarlanacaktır.

Bu formülde;

FP: İsteklinin fiyat  puanı,

Fmin: Geçerli teklifler içinden istekliler arasında teklif edilen en düşük  teklif fiyatı,

F: İsteklinin teklif ettiği fiyatı ifade eder.

A.2. Teknik Değer Nitelik Puanı (TDNP) (20 PUAN)

A.2.1 Teknik Değer Nitelik Puanı 20 puan

İsteklinin yükleniminde bulunarak ihale ilan tarihi itibariyle geriye doğru son 5 yıl içinde herhangi bir gecikme olmaksızın süresi içinde  tamamlayarak geçici kabulü yapılan  ve yeterlik kriteri olarak teklif dosyasında sunulan iş deneyim belgesi dışında sunacağı B-III grubu binaları kapsamındaki

  işlerine ait en fazla 2 (iki) adet yüklenici iş bitirme belgesinin (Alt yüklenici iş bitirme kabul edilmeyecektir)(iş deneyim belgelerine ait inşaat ruhsatı ve Geçici Kabul Tutanakları belge ekinde sunulacaktır)  “Uygulanan yapı tekniği” kısmında belirtilen yapı inşaat alanlarının (m2) toplamı üzerinden;

Yapı İnşaat alanı (metrekare)                        PUAN

Toplam Alan  ≤     2.000 metrekare               0

Toplam Alan  ≤  2,001-   3999 metrekare      10

Toplam Alan  ≥   4000  metrekare                 20

Yukarıdaki tabloda belirtilen puanlar verilecektir. Ara değerler için doğrusal orantı yapılacaktır. (Yapılan tüm hesaplarda bulunan değerler virgülden sonra en yakın iki ondalık basamaklı sayıya yuvarlanacaktır.) Puanlama yapılırken sadece isteklilerin teklifleri kapsamında sunacağı yüklenici İş Bitirme Belgeleri dikkate alınacaktır.

İsteklilerin sunmuş oldukları iş bitirme belgelerinde ortak olarak yer almaları durumunda tamamladıkları alanlar (m2) o iş ortaklığındaki ortaklıkları oranında dikkate alınacaktır.

 İstekliklerin değerlendirmek üzere sunmuş oldukları iş deneyim belgesinin yurt ve pansiyon iş deneyimi olması durumunda belirlenen kriter puanı  %100 olarak değerlendirilecek olup yurt ve pansiyon binası dışında kalan binalarla ilgili sunulan iş deneyimlerde kritere ayrılan puanın %50 si verilecektir.

Değerlendirilmeye esas iş deneyim belgelerine esas işlerin gecikmesiz bitirilen işlerde , kriter için ayrılan puan tam olarak verilecektir.

Değerlendirmeye esas sunulan iş deneyim belgelerine konu işin gecikerek tamamlanmış olması durumunda bu kritere ayrılan puanın %75 i verilecektir.

Sunulan iş deneyim belgelerine ait  inşaat alanı tespiti iş deneyim belgesi eki olarak sunulacak olan inşaat ruhsatında yazılı olan esas alınacaktır.

Sunulan İş deneyim Belgelerine ait taahhüt işlerinin zamanında bitirilip bitirilmediğinin tespiti Geçici Kabul Tutanağından tespit edilecektir.

İsteklinin iş ortaklığı olması halinde teknik değer nitelik puan hesabı her bir ortak için ayrı ayrı yapıldıktan sonra ortaklık oranı ile çarpılacaktır. İstekliye ait teknik değer nitelik puanı ortakların ortaklık oranına göre değerlendirmeye alınacak puanlarının toplamı olacaktır.

İstekliler Teknik Değer Nitelik Puan hesaplamasında değerlendirilmesini istediği iş bitirme belgelerini ve bu iş bitirme belgelerini içeren tabloyu da teklifleri kapsamında sunacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.