4483 Sayılı KanunGÜNCEL HABERLERÖne Çıkan HaberlerTEFTİŞ&DENETİM

4483 Şüpheli İfade Tutanağı

4483 Sayılı Memur ve Diğer Kamu Görevlililerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun gereğince düzenlenmesi gereken ifade tutanağı aşağıda gösterilmiştir.

Bu tutanak hakkında soruşturma/ön inceleme yapılan personele ilişkin tutanaktır….

6.  Hakkında Ön İnceleme Yapılana Ait İfade Tutanağı

    6.1. Müdafi Talebi Olmadığında Düzenlenecek İfade Tutanağı

İFADE TUTANAĞI
Adı ve Soyadı:  
T.C. Kimlik No/Uyruğu:  
Ana ve Baba Adı :  
Doğum Yeri ve Tarihi :  
Görevi/İşi/Mesleği :  
Görev/İşyeri Adresi :  
İkametgâh Adresi :  
Telefon (Cep-Ev-İşyeri) : 
İfadenin Tarih ve Saati:… / … / 20…-  ……………. Saat : … : …

Yukarıda açık kimlik ve diğer bilgileri yer alan …………………; belirtilen tarih ve saatte …………………… İlkokulundaki/Ortaokulundaki/Lisesindeki/Müdürlüğündeki Müfettişliğimiz çalışma odasına “hakkında ön inceleme yapılan” konumunda davet edilip davet edilme gerekçesi belirtilerek ve  kendisine yüklenen fiiller/iddialar anlatılarak müdafi seçme hakkının bulunduğu ve onun hukuki yardımından yararlanabileceği, müdafinin ifade esnasında hazır bulunabileceği bildirildi. Müdafi seçecek durumda olmadığı ve bir müdafi yardımından faydalanmak istediği takdirde, kendisine Baro tarafından bir müdafi görevlendirilebileceği belirtildi. Yüklenen fiiller/iddialar hakkında açıklamada bulunmamasının kanuni hakkı olduğu söylendi. Şüpheden kurtulması için somut delillerin toplanmasını isteyebileceği hatırlatıldı ve aleyhine var olan şüphe nedenlerini ortadan kaldırmak ve lehine olan hususları ileri sürmek olanağı tanındı. Açıklamaları anladığını ve kendisine yüklenen fiillerle/iddialarla ilgili olarak yöneltilen sorulara özgür iradesiyle kendisinin cevap vereceğini, müdafi talebinin bulunmadığını belirtmesi üzerine soruldu 1. ……………. (sorulacak soru açık olarak yazılacak)………… Cevap 1. ………………………………………………………………………………………………………………………………………. Soru 2. ………(sorulacak soru açık olarak yazılacak)…………… iddiasıyla ilgili olarak sorulduğunda; Cevap 2. ………………………….……………………………………………….” dedi.

Yazılanlar okundu, kendisinin okumasına fırsat verildi. Yazılanların söylediklerinin aynısı olduğunu, ifadesinde düzelteceği bir hususun bulunmadığını, başka diyeceğinin de olmadığını, ifadesinin özgür iradesine dayalı olduğunu beyan etmesi üzerine, bu ifade tutanağı birlikte imzalandı.…/…/…….; saat: …:…

 

 

 

 

İmza

 

 

 

 

İmza

 

 

 

 

İmza

Adı SOYADI

(KOD)

Adı SOYADI

(KOD)

Adı SOYADI
Bakanlık Maarif MüfettişiBakanlık Maarif Müfettişi   İfade Sahibi         

         (Hakkında Ön İnceleme Yapılan)

Aşağıda genel ifade tutanağına ilişkin bir örnek de yer almaktadır…..

5. Hakkında Soruşturma Yapılana (İtham Edilene) Ait İfade Tutanağı

İFADE TUTANAĞI
Adı ve Soyadı:  
T.C. Kimlik No/Uyruğu :  
Ana ve Baba Adı :  
Doğum Yeri ve Tarihi :  
Görevi/İşi/Mesleği :  
Görev/İşyeri Adresi :  
İkametgâh Adresi :  
Telefon (Cep-Ev-İşyeri) : 
İfadenin Tarih ve Saati:… / … / 20…-  ……………. Saat : … : …

Yukarıda açık kimlik ve diğer bilgileri yer alan …………………; belirtilen tarih ve saatte …………..… İlkokulundaki/Ortaokulundaki/Lisesindeki/Müdürlüğündeki Müfettişliğimiz çalışma odasına “itham edilen” konumunda davet edilip; davet edilmesine esas konu kendisine anlatılarak bu konuda açıklamalarının istenileceği ve açıklama yapmasına engel bir durumu olup olmadığı, açıklama yapmak isteyip istemediği  sorulduğunda; açıklama yapmasına engel bir durumunun olmadığı ve özgür iradesi ile açıklama yapmak istediğini belirtmesi üzerine; iddialar/konular ile ilgili olarak    soruldu 1………………………………..….………….………………………………………………………….. Cevap 1. …….…………………………………………………………………………………………………… Soru 2. …………….…………..………………. iddiasıyla ilgili olarak sorulduğunda; Cevap 2. …………………………………………………………………………………..……….” dedi.

Yazılanlar okundu, kendisinin okumasına fırsat verildi. Yazılanların söylediklerinin aynısı olduğunu, ifadesinde düzelteceği bir husus bulunmadığını, başka diyeceğinin de olmadığını, ifadesinin özgür iradesine dayalı olduğunu beyan etmesi üzerine, bu ifade tutanağı birlikte imzalandı. …/…/…….; saat: …:…

 

 

 

İmza İmzaİmza
Adı SOYADI

(KOD)

Adı SOYADI

(KOD)

Adı SOYADI
Bakanlık Maarif MüfettişiBakanlık Maarif Müfettişiİfade Sahibi       

  (İtham Edilen)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.