GÜNCEL HABERLERİhale MevzuatıKAMU İHALE MEVZUATI

4734 Sayılı Kamu İhale Kanununda İhale Komisyonu

belediye-10

4734 Sayılı Kamu İhale Kanununda İhale Komisyonu

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunda ihale yetkilisinin, biri başkan olmak üzere, ikisinin ihale konusu işin uzmanı olması şartıyla, ilgili idare personelinden en az dört kişinin ve muhasebe veya malî işlerden sorumlu bir personelin katılımıyla kurulacak en az beş ve tek sayıda kişiden oluşan ihale komisyonunu görevlendirmesi gerektiği düzenlenmiştir.

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun 6’ncı maddesinin 1’inci fıkrasında yer alan “genel ve katma bütçeli kuruluşlarda maliye memurunun, diğerlerinde ise” ibaresi 5436 sayılı Kanunun 13’üncü maddesi ile madde metninden çıkarılmıştır. Yapılan bu düzenleme ile 4734 sayılı kamu İhale Kanunu 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununda benimsenen “her idarenin kendi harcamalarını kendileri yapması ve buna bağlı olarak sorumluklarının da kendilerine ait olması” ilkesine paralel haline getirilmiştir. 5436 Sayılı Kanunla birlikte Maliye Bakanlığının diğer idarelerin yapacakları ihalelerde doğrudan kontrol ve denetim yetkisi sona erdirilmiştir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.