GÜNCEL HABERLERKARİYERÖğretmen

2019 Yılı Ek Ders Ücretleri Ne Kadar?

2019 Yılı Ek Ders Ücretleri Ne Kadar?

2019 Yılı ek der ücretleri, Bütçe Kanunu yayınlandığında sitemizde yer alacaktır…..

Girdikleri ve/veya girmiş sayıldıkları ders saatleri karşılığında öğretmenlere ödenen ek ders ücreti 1/1/2017 tarihinden itibaren artacak.

Her derecedeki eğitim ve öğretim kurumları ile okul, kurs veya yaygın eğitim yapan kurumlarda ve benzeri kuruluşlarda öğretmen veya öğretim üyesi bulunmadığı durumlarda öğretmenlere ek ders görevi verilebilmektedir.

Ek ders görevi karşılığında öğretmenlere verilecek ücretin miktarı ise; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, ilgili mali yıl bütçe kanunu ve ilgili dönem toplu sözleşmesinde yer alan hükümler ile aylık katsayısı esas alınarak belirlenmektedir.

Enflasyon farkı zammı söz konusu olmaması durumunda, 1/1/2017 tarihinden itibaren aylık katsayısının %3 oranında artacağı belli olduğundan, 2017 yılının ilk altı aylık döneminde öğretmenlerin alacağı ek ders ücretinin miktarı da şimdiden hesaplanabiliyor.

Ek ders ücretlerinin hesaplanması

Öğretmenlere ödenecek ek ders ücretinin miktarı, eğitim durumlarına ve ders görevini yaptıkları yer ile zamana göre değişebilmektedir.

Ders görevi verilen öğretmenlere, mevcut belirlemelere göre ders saati başına;

**Gündüz öğretimi için 140 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpımı tutarında ek ders ücreti ödenir. Öğretmenlerden yüksek lisans yapmış olanlara ek ders ücretleri %5 artırımlı, doktora yapmış olanlara ise %15 artırımlı ödenir.

**Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile saat 18.00’den sonra başlayan öğretim faaliyetleri için 150 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpımı tutarında ek ders ücreti ödenir. Öğretmenlerden yüksek lisans yapmış olanlara ek ders ücretleri %5 artırımlı, doktora yapmış olanlara ise %15 artırımlı ödenir.

Öte yandan, bu şekilde belirlenen ek ders ücreti;

-Özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmenlere %25 fazlasıyla ödenir.

-Özel eğitime muhtaç öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine %25 fazlasıyla ödenir.

-Cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25 fazlasıyla ödenir.

-Destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan öğretmenlere %100 fazlasıyla ödenir.

Ek ders ücretinin miktarı

Ders saati başına ilgili öğretmen için belirlenmiş olan gösterge rakamının ders görevinin yapıldığı dönemde geçerli olan aylık katsayısıyla çarpımı suretiyle hesaplanan ek ders ücretinden, gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılmaktadır.

Buna göre, 2017 yılının ilk altı aylık döneminde, öğretmenlerin ders başına alacağı ek ders ücretinin net miktarı şöyle olacak.

ZamanDersi verenEk ders ücretinin net miktarı*
Dersin verildiği yer
Örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaÖzel sınıf ve cezaevi öğretmenleriDestekleme ve yetiştirme kurslarında
Hafta içi gündüzÖğretmen11,33 TL14,16 TL22,66 TL
Yüksek lisans yapmış öğretmen11,90 TL14,87 TL23,79 TL
Doktora yapmış öğretmen13,03 TL16,28 TL26,06 TL
Gece, hafta sonu ve tatillerdeÖğretmen12,14 TL15,17 TL24,28 TL
Yüksek lisans yapmış öğretmen12,74 TL15,93 TL25,49 TL
Doktora yapmış öğretmen13,96 TL17,45 TL27,92 TL

kaynak:memurumyeri.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.