GÜNCEL HABERLERÖğretmen

2019 Eş Durumu Atamaları Meb Atama Öğretmen Tayin

İKGM; 9 bin öğretmen Ocak 2018 özür grubu atamasında yer değiştirdi

2019 Eş Durumu Atamaları Meb Atama Öğretmen Tayin

2019 Eş Durumu Atamaları Meb Atama Öğretmen Tayinleri henüz açıklanmamıştır….

2019 Eş Durumu Atamaları Meb Atama Öğretmen Tayinleri açıklandığında sitemizde yer alacaktır…..

2018 Eş Durumu Atamaları Meb Atama Öğretmen Tayin

İKGM; 9 bin öğretmen Ocak 2018 özür grubu atamasında yer değiştirdi

Ocak 2018 özür grubu atama yer değiştirmelerine başvuru yapan, başvurusu onaylanan ve ataması yapılan öğretmenlerle ilgili sayısal veriler açıklandı.

İKGM; 9 bin öğretmen Ocak 2018 özür grubu atamasında yer değiştirdi

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 22 Ocak 2018 Pazartesi günü yayınladığı duyuruda özür grubundan yer değiştiren öğretmenlere ait atama kararnamelerinin illere gönderildiğini açıklayarak “2018 Ocak Ayı Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Cangüvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Kararnameleri İl Millî Eğitim Müdürlüklerine gönderilmiştir.” ifadesine yer vermişti.

24 BİN ÖĞRETMENİN BAŞVURUSU ONAYLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen bilgide 2018 ocak ayı öğretmenlerin mazeret durumu birinci aşama başvurularının 2-10 Ocak 2018 tarihleri arasında alındığı ikinci aşama tercih başvuru aşamasının da 11-17 Ocak 2018 tarihleri arasında yapıldığı hatırlatılırken mazeret durumlarına bağlı il içi ve il dışı özür grubundan yer değiştirme başvurusu yapan 24 bin 407 öğretmenin başvurusunun onaylandığı ifade edildi.

İl içi mazerete bağlı yer değiştirme başvurusuna 19396 öğretmen başvuru yaparken iller arasında 5011 öğretmenin başvuru yaptığı bilgisi paylaşılırken mazerete bağlı tayin işlemlerinin öğretmenlerin hizmet puanları dikkate alınarak tercihlerine göre sonuçlandırıldığı belirtildi.

MEB özür grubu resmi yazı;

Resmi yazı

ATAMASI GERÇEKLEŞEN ÖĞRETMENLER

ogretmenlericin.com olarak verileri incelediğimizde il dışından özür grubu yer değişikliği tayini isteyen öğretmenlerin büyük bir kısmının atamasının yapıldığını ancak il içinde büyük oranda atamaların çıkmadığını görmekteyiz. İl dışı atamaya başvuran ve başvurusu onaylanan 5011 öğretmenin 4046’sının tayini çıkarken il içi atamaya başvuran ve başvurusu kabul edilen 19396 öğretmenden sadece 4968 öğretmenin tayinin gerçekleştiği görülmektedir. Toplamda 9 bin 14 öğretmen 2018 yılı Ocak ayı mazerete bağlı yer değiştirme sonucu ataması yapılmıştır.

İL EMRİ VE İLÇE EMRİ

İl emri verilecek mi, MEB ilçe emrine atama yapacak mı sorularını Öğretmenler İçin olarak çok alıyoruz ancak bu sorunun cevabını kimse bilemez. İstatistikler ortada MEB iller arası yer değiştiremeyen yaklaşık bin öğretmen için il emri/ilçe emri verebilir ancak bunun için gündem oluşturulması gerekmektedir. İl içinde yer değiştiremeyen öğretmenlerin mağduriyetleri de bu atamada da sürdü. MEB il içinde zaten ilçe emri vermiyor. Bu atamada da ilçe emri vermeyecektir. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü bu konuda bir açıklama yaparsa bizde sizler için paylaşacağız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.