GÜNCEL HABERLERKARİYERÖğretmen

2019 Alan Değişikliği İptali ve Öğretmen Atamaları

Öğretmenlerin alan değişikliği hakkında Eğitim Bir-Sen açıklama yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dün açıklanan alan değişikliği duyurusuna tepkiler gelmeye devam ediyor. Yetkili sendika Eğitim Bir-Sen alan değişikliğini fiyasko olarak nitelendirdi.

Öğretmenlerin alan değişikliği hakkında Eğitim Bir-Sen açıklama yaptı

Sendika tarafından yapılan açıklamada “Öğretmenlerin alan değişikliği bu hâliyle fiyaskodur” denilirken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu şartlarda yapılacak olan alan değişikliğinin amacına hizmet etmeyeceği vurgulandı.

EBS: ALAN DEĞİŞİKLİĞİ FİYASKO

Eğitim Bir-Sen öğretmenlerin alan değişikliği için MEB’e talepte bulunduklarını bu hususu gündeme getirdiklerini ve son yapılan Kurum İdari Kurulu toplantısında alan değişikliği yapılmasının imza altına alınmasında önemli rol oynadıklarını açıkladı. Ancak MEB tarafından yayınlanan alan değişikliğinin amacına hizmet etmeyerek MEB personeli öğretmenler arasında tepkilere neden olduğu sendika tarafından belirtilirken, bakanlığın haklı beklentileri görmezden geldiği açıklandı.

MEB HERKESE KAPIYI KAPATTI

Mezuniyet alanı itibarıyla alan değişikliği bekleyenlerin, ikinci bir üniversite bitirerek yeni branşına göre alan değişikliği bekleyenlerin, daha önce yan dal alan değişikliği yapanlardan kendi esas branşına dönmek isteyenlerin beklentilerine belli bir oranda cevap verecek bir çözüm yerine, herkese kapıyı kapatan, sadece ‘yapılmadı, olmasın’ kabilinden bir düzenleme eğitimcilerin asla kabul edebileceği bir durum değildir.” açıklaması yapan sendika alan değişikliğinin sınırlı tutulması ile ilgili yapılan alan değişikliği açıklamasının “özrü kabahatinden büyük” bir açıklama olduğu belirtildi.

MEB MESELEYİ TAM OLARAK ANLAYAMADI

Öğretmen açığı rakamlarından hareketle öğretmen ihtiyacının yüzde 90’ının karşılandığı kurgusu üzerinden atama bekleyen öğretmen adayları ile alan değişikliği arasında bağ kurmaya kalkmak, meseleyi tam olarak algılayamamaktır.” denilen açıklamada Milli Eğitim Bakanlığının alan değişikliğini öğretmen ataması istihdamına engel olarak görmemesini istedi. Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a çağrıda bulunan Eğitim Bir-Sen öğretmenlerin diplomaya dayalı alan değişikliği konusunda taleplerinin karşılandığı bir uygulamanın yapılması talep edildi.

One thought on “2019 Alan Değişikliği İptali ve Öğretmen Atamaları

  • Aydın Eroğlu

    Eğitimde verimlilik isteniyorsa hakiketen, o durumda her öğretmene eğitim gördüğü alanda çalışma fırsatı verilmeli yani,tüm braşlarda ve diplomaya dayalı bir alan değişikliği olmalı, aksi halde göz boyama olacak, hiçbir soruna cevap olamayacak bir uygulama olur.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.