Altın/Gümüş/MadenYATIRIM&FİNANS

2016 Altın Yatırım Analizi

Altın-3

Jeopolitik risklerle yıla hızlı bir başlangıç yapan altının gram fiyatı, küresel risk iştahının azalması ile yükselişini sürdürerek dünkü kapanışa göre yüzde 1,5 primle 105,02 liraya çıktı.

Analistler, Ortadoğu’da artan gerilim, Kuzey Kore’nin nükleer test yapması ve Çin ekonomisine yönelik endişelerin gü venli liman olarak görülen altına yönelik talebi artırdığını, dolar kurunda küresel piyasalara bağlı yükselişin de altının gram fiyatındaki artışı hızlandırdığını ifade etti.

Küresel piyasalarda azalan risk iştahı ile altının onsu 1.085,80 dolarla son bir ayın en yükseğini, dolar/TL ise 3,0143 ile üç ayın zirvesini gördü.

Altının onsu, şu dakikalarda 1.084 dolar, gram fiyatı ise 104,80 lira seviyelerinde dengelenmeye çalışıyor. Analistler, bugün ABD’de açıklanacak aralık ayı ADP özel sektör istihdamı ve ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının altın fiyatı üzerinde belirleyici olacağını ifade ediyor. Altının gram fiyatında 105 lira seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu, bu seviyenin üzerinde kalınması durumunda 106,60 liranın gündeme gelebileceğini aktaran analistler, olası düşüşlerde ise 102,5 lira seviyesinin destek konumunda yer aldığını kaydediyor.

Kapalıçarşı’da şu dakikalarda çeyrek altın 172 liradan, Cumhuriyet altını ise 705 liradan satılıyor. 2015 yılının son işlem gününde çeyrek altın 165 liradan, Cumhuriyet altını 669 liradan işlem görmüştü.

kaynak:http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/altinin-grami-105-liranin-uzerine-cikti/113142

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.