Finans GündemÖne Çıkan HaberlerYATIRIM&FİNANSYatırım-Teşvik

Genç Girişimcilere Yatırım Fırsatları…Kredi Devletten

Bankalar cazip kredi fırsatlarının yanı sıra hazırladıkları programlarla girişimcilerin yanında yer alıyor. Kendi işinin patronu olmak isteyenlere ofis, mentorluk, ticari referans, pazarlama ve tanıtım desteği veren banka bile var…

İyi bir iş fikri ve planı olan ancak yeterli sermayesi olmadığı için hayata geçiremeyen girişimcilerin imdadına finans kuruluşları yetişiyor. Türkiye’de gerek kamu gerekse özel sektörde pek çok banka, kendi işinin patronu olmak isteyen girişimcilere uygun vade ve faiz oranlarıyla cazip kredi imkanları sunuyor. Türkiye’deki bankalar kurdukları özel platformlarla girişimcilere elde ettikleri finansmanla fikirlerini nasıl işe dönüştürebileceklerinden projelerini pazarlamaya kadar her konuda yol gösteriyor.

A’DAN Z’YE YATIRIM DERSİ 

TEB İstanbul Ataşehir’de açtığı TEB Girişim Evi’nde ücretsiz eğitim, danışmanlık ve mentorluk hizmeti veriyor. Aynı çatı altındaki TEB Kuluçka Merkezi’nde de girişimcilere ofis desteği sağlıyor, yatırımcı ve müşteri buluşmalarıyla projelerini tanıtma imkanı sunuyor. Ülke genelindeki girişimcilere ulaşmak için Türkiye İhracatçılar Meclisi’yle işbirliği yaparak Girişim Evi konseptini Anadolu’ya yaymaya başlayan TEB, son olarak Silikon Vadisi’nde TİM TEB Girişim Evi Noktası açtı. Bugüne kadar TEB Kuluçka Merkezi’ne 4480’e yakın yeni iş fikri gelirken, bunlardan 403’ü kabul edildi; 47 girişimci ise toplamda 63,7 milyon TL yatırım almayı başardı. TEB’le 167 girişimci  50,6 milyon devlet desteği almayı başardı.

Yatırımcıları geleceğe hazırlıyor 

Yapı Kredi de Türkiye’de teknoloji-yazılım alanında bilgi sahibi olan ve kullandığı yazılımları kendi üretebilen yeni nesillerin yetişmesine destek olmak amacıyla ‘code.yapikredi programı’nı hayata geçirdi. Banka program sayesinde Fintech ekosisteminin büyümesine destek olmayı hedefliyor.

Köylü kadınları patron yapıyor 

Şekerbank, kırsal bölgelerde yaşayan kişilerin girişimcilik kabiliyetlerini artırmak için Mikrokredi’yi geliştirdi. Evde üretim yaparak aile bütçesine katkıda bulunan ya da kırsal bölgelerde girişimci olarak ekonomiye dahil olmayı amaçlayan girişimci kadınlara özel terzi usulü hizmet sunan Şekerbank, standart kredi türlerinde bulunmayan vade yapısı ve ödeme planıyla girişimcilere yol arkadaşı oluyor. Banka çiftçilere 10 yıla varan vadelerle kredi veriyor.

Kredi havuzu oluşturdu 

Akbank, Endeavor Türkiye girişimcilerine yönelik 2010 yılında kredi havuzu oluşturdu. Kredi Havuzu’ndan bugün sayısı 54’e ulaşan etkin girişimciler yararlanıyor. Akbank, Kredi Havuzu kapsamında bugüne kadar 30 firmaya 275 milyon TL tutarında finansman desteği sundu.

Garanti’den tanıtım desteği 

Garanti Bankası Türk ekonomisine yeni iş modelleri ve işletmeler kazandırmak amacıyla, 2015 yılında GarantiPartners Girişim Hızlandırma Programı’nı oluşturdu. Bu programla girişimcilere fiziki ofis ve eğitim imkânlarının yanında; mentorluk, çeşitli işbirliği fırsatları, ticari referans, çeşitli danışmanlıklar, pazarlama ve PR destekleri, iş ağı kurma gibi birçok alanda destek sağlanıyor. Banka, haziran 2016’da ise girişimcilerin her türlü teknik altyapıya sahip fiziki ofis imkânlarından yararlanabildiği ‘GarantiPartners Girişim Üssü’nü hayata geçirdi.

kaynak:muhasebetc.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.