GÜNCEL HABERLERTEFTİŞ&DENETİMTürk Ceza Kanunu

2018 Genel Af Ne Zaman Çıkacak?

Binlerce vatandaşımızı af beklentisi sardı…. Hükümet kaynaklarından alınan haberlere göre yeni bir af kanunu hazırlanıyor…

Bu af kanununun kimleri kapsayacağı netleşmiş değil…Lakin şu an türkiyede binlerce insanının hapislerde olduğu biliniyor…..

Buna ilave olarak yeni hapishanelerin de inşa halinde olduğu biliniyor…

Cumhurbaşkanlığı danışmanlarından olan ve medyada jöleli lakabıyla tanınan Yiğit Bulut tarafından bir kaç gün önce genel af konusu gündeme getirilmiş ve genel af çıkarılmasına yönelik çalışmalar yapıldığı ifade edilmişti….

Halk arasından genel affın halkın tüm kesimlerini kapsaması gerektiği yönündeki görüş hakim olduğu biliniyor….

İşte genel affa ilişkin tüm detaylar……

Değerli okuyucularımız…kamufinans haber kaynaklarının edindiği bilgiye göre;

Çıkacak yeni torba yasasında hüküm giymiş mahkumlar için Af söz konusu olmayacak. Resmi bir açıklama yapılmaması ile birlikte 2018 yılı itibariyle borç ve hüküm Afları çıkması beklenmiyor.

MAHKUM AFFI ÇIKACAK MI?

Çıkacak yeni torba yasasında hüküm giymiş mahkumlar için Af söz konusu olmayacak. Resmi bir açıklama yapılmaması ile birlikte 2018 yılı itibariyle borç ve hüküm Afları çıkması beklenmiyor.

Bu noktada haksız yere cezaevinde yatan binlerce insanın umutları şimdilik başka bir bahara kalmış görünüyor….

Lakin genel afla ilgili olarak ayrı bir düzenleme yapılması da gündeme gelebilir…

sizin haber siteniz kamufinans genel afla ilgili tüm gelişmeleri takip etmeye devam edecek…..

Cezaevinde yatan insan sayısı….

Şu an yaklaşık olarak 250 bin kişinin türkiyenin çeşitli illerindeki cezaevinde yattığı değerlendiriliyor….

Yeni Açılacak Cezaevleri

Şu anda farklı tipte toplam 50 tane cezaevinin inşa edildiği ve hükümlü kapasitesininin arttırılacağı belirtiliyor……

Erken seçim öncesi af yasası: Genel af değil, kısmi af!

Cumhurbaşkanı danışmanlarından Yiğit Bulut tarafından geçtiğimiz günlerde kaleme alınan köşe yazısında af konusu gündeme getirilmişti. Yazı sonrasında bir genel af beklentisi oluşmuştu. AKP’li kaynaklardan edinilen bilgilere göre hükümetin genel af değil, kısmi af hazırlığı içerisinde olduğu görülüyor.
24 Haziran’da yapılacak olan seçimler öncesinde af konusu tartışmaya açıldı. Affın genel mi yoksa kısmi mi oalcağı ise belirsizliğini koruyor. Uzun bir süredir gündemde olmasına karşın resmi bir gelişmenin olmadığı konuyla ilgili seçime sayılı günler kala bir gelişme olması bekleniyor.

ANKA’dan Besti Karalar’ın ulaştığı kaynaklar, genel af konusuna ilişkin soruları yanıtladı. AKP kaynakları konuyla ilgili bir genel af hazırlığının söz konusu olmadığını belirtirken, kısmi bir af düzenlemesi yapılacağını söyledi. Bu çalışmanın TBMM tatile girmeden önce gerçekleşeceği de, habere ilişkin diğer detaylar arasında yer alıyor.

Hükümet tarafından yasalaştırılacak olan kısmi af paketine MHP’nin de destek vereceği konuşuluyor. Paket yasalaştığı takdirde yaklaşık 100 bin kişi düzenlemeden yararlanacak. Paketin ticari, çek senet vb. davalardan hüküm yiyen cezalıları kapsayacağı öngörülüyor.
”Bazı suçlar hariç genel bir af ilan edelim”

Geçtiğimiz günlerde Yiğit Bulut tarafından kaleme alınan köşe yazısı, bir genel af çağrısıydı. Bulut’un bu yazısından sonra böyle bir gelişmenin olması sürpriz görünmüyor. Ancak Bulut’un gündeminde genel bir af söz konusuyken, şu an kulislerde kısmi af konuşuluyor.

Torba Kanun Nedir? Genel Af Nedir? Torba Kanunda Genel Af Var mı?

TOBA YASA NEDİR?

Birbiri ile konu yönünden ilgisi olmayan ve çok fazla sayıda başka kanunda ek ve değişiklikler yapan kanunlara “torba kanun” adı verilebilir. Bir kanunun torba kanun olup olmadığının temel göstergelerinden birisi, kanun başlığıdır.

Genel affın olup olmayacağı merak ediliyor. Torba yasada neler var, ne zaman yürürlüğe girecek? 2018 yılında vatandaşlar torba yasa ile beraber genel affın çıkıp çıkmayacağını merak ediyorlar. Birbiri ile konu yönünden ilgisi olmayan ve çok fazla sayıda başka kanunda ek ve değişiklikler yapan kanunlara “torba kanun” adı verilebilir. Bir kanunun torba kanun olup olmadığının temel göstergelerinden birisi, kanun başlığıdır. Çıkacak yeni torba yasasında hüküm giymiş mahkumlar için Af söz konusu olmayacak. Resmi bir açıklama yapılmaması ile birlikte 2018 yılı itibariyle borç ve hüküm Afları çıkması beklenmiyor. Tasarının temel noktasını, 2018 yılı için verilen istihdam teşvikleri oluşturuyor. Bu kapsamda asgari ücret için işverenlere aylık olarak verilecek olan 100 TL’lik destek, pakette yer alacak düzenlemelerden biri. Bunun dışında 18-25 yaş aralığındaki gençlerin, çalışmaya başladığında da yeşil pasaportlarını kullanmaya devam etmeleri, genç istihdamı söz konusu olduğunda aynı gün işe giriş bildirimi yapılabilmesi kolaylığının sağlanması da torba tasarıda yer alacak düzenlemeler arasında bulunuyor. Son anda yapılacak eklemelerle torba tasarının büyüklüğünün 100 maddeyi geçebileceği belirtiliyor.

AF ÇIKACAK MI?

Çıkacak yeni torba yasasında hüküm giymiş mahkumlar için Af söz konusu olmayacak. Resmi bir açıklama yapılmaması ile birlikte 2018 yılı itibariyle borç ve hüküm Afları çıkması beklenmiyor.

TOBA YASADA NELER OLMASI BEKLENİYOR?

Tasarının temel noktasını, 2018 yılı için verilen istihdam teşvikleri oluşturuyor. Bu kapsamda asgari ücret için işverenlere aylık olarak verilecek olan 100 TL’lik destek, pakette yer alacak düzenlemelerden biri. Bunun dışında 18-25 yaş aralığındaki gençlerin, çalışmaya başladığında da yeşil pasaportlarını kullanmaya devam etmeleri, genç istihdamı söz konusu olduğunda aynı gün işe giriş bildirimi yapılabilmesi kolaylığının sağlanması da torba tasarıda yer alacak düzenlemeler arasında bulunuyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Aralık ayı sonunda yeni istihdam teşviklerini açıklamıştı. Prim ve vergi teşviklerinin 2018 yılında da sürmesi, esnaflara her ek istihdam için maaş, prim ve vergi desteği verilmesi gibi düzenlemeler yeni teşviklerden bazılarını oluşturmuştu. Açıklanan istihdam teşviklerinin, 2018 yılı başı itibariyle başlatılmasına dönük düzenlemelerin de tasarıda bulunması öngörülüyor.

EKLEME YAPILIYOR

Daha önce kentsel dönüşümle ilgili bir kanun hükmünde kararname çıkarılacağı açıklanmıştı. Söz konusu kararnamede ruhsatsız yapılan yapıların kayıt altına alınması da yer alıyordu. Kamuoyunda imar affı olarak tanımlanan bu düzenlemenin yanı sıra, kentsel dönüşümle ilgili maddelerin de, kanun hükmünde kararname yerine, bu tasarıya eklenebileceği ifade ediliyor. Edinilen bilgilere göre, başta ekonomi bakanlıkları olmak üzere tüm kurumlardan, yapılmasını istedikleri düzenlemeler istendi. Bu maddeler bir süredir toplanıyor ve ekonomi yönetiminin süzgecinden geçiriliyordu. Son anda yapılacak eklemelerle torba tasarının büyüklüğünün 100 maddeyi geçebileceği belirtiliyor. Hedef ise bu hafta, tasarının meclise sevkini sağlamak. Ancak, tasarıya son şeklinin verilmesinin, gelecek haftayı bulmasının da sürpriz olmayacağı ifade ediliyor.

SON ÇIKAN TORBA YASADA NELER VARDI?

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren torba yasada gençler için de çok önemli müjdeler bulunuyor.

İşte torbadan çıkan müjdeler:

1 Ocak 2018-31 Aralık 2020 döneminde işe alınan yeni elemanlar için 12 ay süreyle, gelir vergisi stopajı, damga vergisi ve sosyal güvenlik primi desteği verilecek.

Yeni işe alınan eleman genç ve kadın için ise süre 12 aydan 18 aya kadar çıkacak.

İmalat sektöründeki küçük işletmelere ve esnafa, 2018’de uygulanmak üzere, 18 yaşından büyük ve 25 yaşından küçük en fazla 2 kişi ilave istihdam sağlamaları halinde gelir vergisi stopajı, damga vergisi, sosyal güvenlik primi ve asgari ücret üzerinden 2 ayda bir ücret desteği verilecek.
kaynak:milli gazete, akşam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.